Kuchnia

Przepisy

Malinowy sernik na zimno

– 500g twarogu na sernik
– 200g mascarpone
– 100g cukru pudru
– 200g malin + 50g do dekoracji
– 100ml śmietanki 30%
– 3 łyżki żelatyny deserowej+ 100ml wrzątku

Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie – starając się by nie było grudek. Ser utrzeć w misce z cukrem, dodać mascarpone i miksować jeszcze chwilę. W blenderze zmiksować maliny z 4 łyżkami masy serowej – po zmiksowaniu masę malinową dodać do miski z serem, dodać żelatynę i śmietankę i jeszcze raz wymieszać mikserem.

Przygotowaną w ten sposób masę przełożyć do formy (u mnie tortownica 18cm), przykryć folią i wstawić do lodówki na 6 godzin (lub na noc)

Przed podaniem udekorować pozostałymi malinami i ew. bitą śmietaną lub na wierzchu zrobić warstwę galaretki malinowej.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation