Kuchnia

Przepisy - dania obiadowe

Chili Con Carne
mięso mielone wołowe - 500 gramów Bulionetka do duszonych mięs Knorr - 1 sztuka czerwona papryka - 1 sztuka woda - 600 mililitrów cebula - 1 sztuka papryczka chili - 1 sztuka czerwona fasola w puszce - 200 gramów kukurydza z puszki - 100 gramów pomidory z puszki - 200 gramów koncentrat pomidorowy - 2 łyżki mielona kolendra - 1 łyżeczka kumin - 1 łyżeczka ząbek czosnku - 1 sztuka
.Czosnek i chili posiekaj drobno. Paprykę oraz cebulę pokrój w kostkę. Na rozgrzanej patelni przesmaż wszystkie pokrojone warzywa. Do warzyw dodaj mielone mięso. Smaż na mocnym ogniu, aż woda z duszenia zupełnie odparuje. Do mięsa dodaj koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki oraz kumin i kolendrę. Następnie dodaj czerwoną fasolę i kukurydzę oraz Bulionetkę do duszonych mięs Knorr, która podkreśli smak dania. Wlej 600 ml wrzącej wody, zmniejsz ogień i duś potrawę 25 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation