Kuchnia

kulinaria

Kuchnia w wersji light: Zapiekanka z cukinii i łososia

SKŁADNIKI na 4 porcje:
1 filet z łososia bez ości i skóry (ok. 300 g)
2 cukinie (ok. 400g)
3 marchewki (300g)
2 duże jajka
sól, pieprz, zioła

Cukinie zetrzyj na tarce o dużych oczkach, posól i pozostaw na sicie na około 30 minut. Marchew obierz i także zetrzyj na tarce. Filet z łososia pokrój w niewielką kostkę.
Piekarnik nagrzej do 180 stopni.
Cukinie dobrze odsącz. Warzywa i łososia przełóż do miski, wbij jajka, dodaj sól oraz pieprz i dokładnie wymieszaj.
Całość przełóż na naczynia żaroodpornego, wyrównaj powierzchnie i wstaw do piekarnika na ok. 20 minut.
Podawaj na ciepło lub zimno.

Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation