Kuchnia

Przepisy

Muffiny z cukinią
Składniki:
• pół szklanki pełnoziarnistej mąki pszennej,
• pół szklanki białej mąki pełnoziarnistej,
• 50 g gorzkiej czekolady,
• szklanka starej cukinii,
• ¼ szklanki kakao,
• pół łyżeczki soli,
• laska wanilii,
• garść orzechów włoskich,
• 3 łyżki jogurtu naturalnego,
• pół szklanki oleju rzepakowego,
• szklanka miodu,
• duże jajko
Przygotowanie:
Mąkę wrzucić do miski, dodać cukinie, pokrojone orzechy, kakao, pokrojoną gorzką czekoladę oraz szczyptę soli. Wszystko wymieszać. Laskę wanilii przeciąć, wyjąć nasiona i dodać do miski z suchymi składnikami.
Nastawić piekarnik do temperatury 200 °C.
Do drugiej miski wlać olej, miód, jogurt, jajko i wymieszać.
Do suchych składników wlać mokre i dokładnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do foremek i włożyć do piekarnika na około 30 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation