Kuchnia

sałatki

MangoPapaja: Carpaccio z buraka z kozim serem i orzechami włoskimi

Składniki (na dwie porcje):
•1 średni burak, pieczony przez godzinę w piekarniku w 180 stopniach, ostudzony i obrany
•60 gram sera koziego w kawałku, pokrojonego w kostkę
•garść orzechów włoskich, posiekanych drobno
•natka pietruszki- kilka listków
•łyżka syropu klonowego
•łyżka octu balsamicznego
•łyżka oliwy z oliwek/ oleju z pestek winogron

Buraka kroimy w cienkie plastry i układamy na talerzu w takiej formie jakiej lubimy. Ser kozi, pokrojony w kostkę (bądź starty), układamy na burakach, całość posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi. W miseczce mieszamy syrop klonowy z oliwą z oliwek i octem balsamicznym. Powstałym dressingiem polewamy nasze carpaccio i dekorujemy natką pietruszki. Gotowe!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation