Sport i fitness

motivation, Sport & healthy lifestyle, FITNESS...

Przygotowanie

Do każdej sałatki będziemy potrzebować ugotowane w osolonej wodzie ziemniaki, pokrojone w kostkę. Jeśli chcemy, możemy ugotować ziemniaki w mundurkach, po ugotowaniu je obrać (takie będą bardziej charakterystyczne, mocniejsze w smaku). Jajka można ugotować jak w tym przepisie. Resztę składników dajemy jak poniżej.
Sałatka z wędzonym łososiem: ugotowane ziemniaki pokrojone w kosteczkę włożyć do salaterki, dodać cząstki wędzonego łososia, ugotowane jajko pokrojone na kawałki oraz ogórka kiszonego lub kapary, posypać koperkiem, doprawić solą, pieprzem i wymieszać z łyżką majonezu i łyżeczką musztardy.
Sałatka z awokado: awokado obrać, pokroić w kostkę, skropić sokiem z limonki lub cytryny. Do miseczki włożyć ziemniaki, awokado, dodać jajko pokrojone na kawałki, poszarpaną sałatę i kolendrę. Doprawić solą, pieprzem oraz łyżką oliwy extra vergine wymieszaną z 2 łyżeczkami musztardy francuskiej.
Sałatka z brokułami: do salaterki włożyć pokrojone ziemniaki, dodać ugotowanego brokuła, doprawić solą i pieprzem. Roztopić kawałek sera z niebieską pleśnią na malutkim ogniu, odstawić z ognia, dodać śmietankę kremówkę i wymieszać, dodać do sałatki, posypać miętą, zrumienionymi płatkami migdałów i wymieszać.
Z szynką i suszonymi pomidorami: do pokrojonych ziemniaków dodać zrumienioną szynkę parmeńską pokrojoną na kawałki, suszone pomidory (pokrojone), tarty parmezan i listki bazylii. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać z 1 łyżką majonezu lub śmietany.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation