Kuchnia

smothie i wszystko co fit

Figi zapiekane z mozzarellą

SKŁADNIKI

1 PORCJA
2 świeże figi
2 plasterki mozzarelli
2 plasterki szynki parmeńskiej
rukola
sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz
gęsty sos balsamiczny
1 łyżeczka płynnego miodu


PRZYGOTOWANIE

Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Górną część fig naciąć płytko na krzyż, ułożyć w małym naczyniu żaroodpornym i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 13 minut, następnie wyjąć z piekarnika, od razu włożyć po kawałku mozzarelli w nacięcie, zawinąć w szynkę parmeńską i ułożyć na rukoli. Skropić sosem balsamicznym i polać miodem. Doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem i solą morską.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation