Kuchnia

Warzywa

Szaszłyki warzywne z cukinią
Składniki:
cukinia
czerwona papryka
4 dymki
25 dag małych pieczarek
kilka łyżek oliwy
sól i pieprz

Czas przygotowania: 30 min

dla 4 osób

1. Umytą cukinię pokroić w centymetrowe plastry, a dymki w pólcentymetrowe. Z pieczarek usunąć nóżki, oczyszczoną paprykę pokroić w kwadraty. Warzywa i pieczarki nadziewać na przemian na patyczki, polać oliwą, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

2. Szaszłyki grillować około 20 min, co pewien czas obracając i skrapiając je oliwą.

Warzyw nie trzeba obracać w trakcie pieczenia, jeżeli przyrządza się je na grillu z opuszczaną pokrywą. Wymuszony obieg powietrza sprawia, że potrawa rumieni się ze wszystkich stron.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation