Kuchnia

Gotowanie

Tarta z gruszkami i kremem budyniowym
Składniki:

Ciasto:
250g mąki
100g zmielonych orzechów laskowych
szczypta soli
100g cukru
200g zimnego masła
1 jajko

Wierzch:
1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru
2 łyżki cukru
400ml mleka
250g serka mascaropne
1-2 łyżeczki cukru pudru
3 duże gruszki
1/2 l białego wina
1/2 szklanki wody
sok z 1/2 cytryny
1 opakowanie cukru waniliowego
2-3 łyżki płatków czekoladowych do posypania lub startej czekolady

Ciasto:
1. Wymieszać razem mąkę, orzechy, sól i cukier. Dodać posiekane masło i jajko, szybko zagnieść ciasto i wstawić je na 1 godzinę do lodówki.

Wierzch:
2. W między czasie ugotować budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu, tylko użyć 400ml mleka i dodać dwie łyżki cukru. Odstawić do ostygnięcia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation