Kuchnia

Słodkości

Przepis na kulki owsiane

Składniki

200 g płatków owsianych Sante
50 g otrębów owsianych Sante
2 łyżki ksylitolu Sante
50 g jagód goji Sante
50 g obranych i posiekanych pistacji
1 łyżeczka mielonego cynamonu
½ łyżeczki mielonego imbiru
150 ml kefiru

Sposób przygotowania:
Do miski wsypać suche składniki, dodać kefir, wymieszać i odstawić na 10 minut. Masa powinna stać się kleista i łatwa do formowania. Jeśli jest za sucha, dodać odrobinę kefiru, jeśli wydaje się rzadka, należy dosypać otrębów. W tym czasie nagrzać piekarnik do 190 st.C i wyłożyć blachę papierem do pieczenia. Z masy owsianej formować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać je na blasze. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 15 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation