Kuchnia

DUKAN

BROWNIE BEZ MĄKI I CUKRU
By . | 7.12.15 7 Komentarze

Brownie charakteryzuje przede wszystkim mocno czekoladowy smak i miękkie kremowe wnętrze. Moja wersja jest dietetyczna i tym ciastem śmiało może się zajadać każdy łasuch, któremu tak ciężko wykluczyć z diety słodycze. Dodatkowo przepis jest bardzo prosty i szybki.



Składniki:

- 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej
- 1 szklanka mleka
- 2 łyżki miodu
- 1 większy banan
- 0,5 szklanki jogurtu naturalnego
- 0,5 szklanki kakao
- 3 jajka

Kaszę przelać wrzątkiem, dobrze wypłukać i ugotować z miodem i mlekiem (ok.15 minut). Następnie dodać do niej jogurt, banana i dokładnie zmiksować (najlepiej blenderem). Do mieszanki dodać kakao i ubite jajka. Wszystko wymieszać i wylać na średnią blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok.45-50 minut w temperaturze 180 stopni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation