Kuchnia

Kuchnia orientalna

WIEPRZOWINA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ, ANANASEM I RYŻEM

Jesteś tutaj: Home / Kuchnia azjatycka / Wieprzowina z fasolką szparagową, ananasem i ryżem
WIEPRZOWINA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ, ANANASEM I RYŻEM
7 marca 2014 by Ulubione Przepisy 1 Comment

Prawie zapomniałam wstawić dzisiaj przepis na bloga ;) Ależ niedopatrzenie z mojej strony ;))) Dzisiaj polecam wieprzowinkę z fasolką szparagową, ananasem i ryżem. Ojj było ostro ;)

Wieprzowina z fasolką szparagową

Składniki:

4 plastry schabu bez kości
1/2 puszki ananasa
1/2 szklanki soku z ananasa z puszki
1 szklanka mrożonej, pokrojonej fasolki szparagowej
1 marchewka
1/3 – 1/2 łyżeczki ostrej papryki (w zależności jak ostre potrawy lubicie)
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
2 łyżki sosu sojowego
mąka pszenna
sól
pieprz
oliwa

Schab pokroić w paseczki. Posolić, popieprzyć, oprószyć papryką i obtoczyć w mące pszennej.

Mięso usmażyć na patelni na oliwie z oliwek. Zdjąć.
Marchewkę obrać i pokroić w słupki. Wrzucić na patelnię na i smażyć przez chwilę na łyżce oliwy z oliwek. Dodać fasolkę i ananasa. Smażyć, aż warzywa będą prawie miękkie. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, mięso oraz po chwili sok ananasowy wymieszany z mąką ziemniaczaną oraz sos sojowy.Smażyć chwilę razem, aż sosik zgęstnieje.

http://ulubioneprzepisy.com/2014/03/07/wieprzowina-z-fasolka-szparagowa-ananasem-i-ryzem/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation