Kuchnia

zakaski

Pikantne serowe kuleczki:

Składniki
250g śmietankowego sera twarogowego
50g startego parmezanu
2 łyżki stołowe grubo posiekanej młodej cebuli
1 łyżka stołowa sosu Worcestershire
1 łyżka stołowa soku z cytryny
1 łyżka stołowa mieszanki ziołowej
½ łyżeczki płatków chili
Pieprz do smaku
1 łyżka stołowa kwaśnej śmietany
Pieczone posiekane orzechy


Sposób przyrządzenia (20 porcji)
Do blendera przełożyć ser twarogowy, parmezan, cebulę, sos Worcestershire, sok z cytryny, zioła, chili i pieprz. Zmieszać lekko na niskiej prędkości i dodać trochę śmietany, aby mieszanka stała się lżejsza. Mieszać na niskiej prędkości do uzyskania gładkiego efektu i przerzucić do miski. Studzić do momentu, aż całość będzie wystarczająco sztywna.
Zwinąć w kulki wielkości orzecha włoskiego i obtoczyć w posiekanych orzechach. Podawać z krakersami, winogronami i suszonymi owocami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation