Kuchnia

nalewkowo

Nalewka lawendowa

0,5 l wódki
szklanka miodu lipowego ( ew. wielokwiatowego)
garść suszonych kwiatów lawendy ( jeśli nie macie swojej lawendy, możecie kupić w aptece lub sklepie zielarskim)
1 gałązka lawendy z listkami
skórka otarta z cytryny

Kwiaty lawendy, gałązkę z listkami i skórkę otartą z cytryny wkładamy do słoika. W oddzielnym słoju mieszamy wódkę z miodem energicznie potrząsając aby się dobrze połączyło.Pozbywamy się powstałej piany, mieszaninę wlewamy do słoika z lawendą, zakręcamy i odstawiamy w ciemne miejsce na 10 dni. Po tym czasie przecedzamy rozlewamy do butelek i się delektujemy, lub zostawiamy do dalszego leżakowania.


http://slodkoipieprznie.blogspot.com
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation