Kuchnia

Przystawki / Zakąski

Przepis na trzy sosy do grilla


Co kupić
Różowy
1 szklanka majonezu Mikado
5 łyżek keczupu
2 ząbki czosnku, drobno posiekane lub przeciśnięte przez praskę
2 łyżki soku pomarańczowego
sól, pieprz do smaku
Śliwkowy
1 szklanka majonezu Mikado
3 łyżki keczupu
2 ząbki czosnku, drobno posiekane lub przeciśnięte przez praskę
1 łyżka soku z cytryny
pieprz czarny, mielony – do smaku
5 łyżek powideł śliwkowych
Biały
1/2 opakowania sera typu bałkańskiego
1 ogórek zielony, długi
1/2 pęczka zielonej pietruszki, drobno posiekanej
1/3 pęczka koperku, drobno posiekanego
3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
400 ml jogurtu typu greckiego

Różowy
Wszystkie składniki mieszamy i schładzamy.
Śliwkowy
Wszystkie składniki mieszamy i schładzamy.
Biały
Wszystkie składniki mieszamy i schłodzamy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation