Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Pieczone ziemniaki Magdy Gessler

4 ziemniaki (odmiany mączystej)
1 łyżka oleju
sól i pieprz
500 ml gęstego jogurtu
4 ząbki czosnku
4 łyżki świeżego kopru
4 łyżki szczypiorku
4 łyżki natki

Nagrzać piekarnik do 200°C. Wyszorować i osuszyć ziemniaki. Nakłuć każdy ziemniak widelcem, posmarować olejem i posypać solą i pieprzem. Żeby skórka była miękka należy przed pieczeniem zawinąć ziemniaki w folię aluminiową, żeby była chrupiąca – nie zawijać. Ułożyć ziemniaki na blasze. Piec godzinę. Sprawdzić nożem, czy środki są miękkie. Wymieszać wszystkie składniki okrasy. Ziemniaki przekroić na połówki. Podawać z jogurtowo-ziołową okrasą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation