Kuchnia

desery

Domowe bezy

150g Cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara drobny
2 białka
szczypta soli

Wykonanie przepisu

Białka schłodzić, przelać do wysokiego pojemnika, wsypać sól i zmiksować na sztywno. Następnie, wciąż ubijając, powoli dosypywać niewielkie porcje cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara drobny aż do uzyskania sztywnej, gładkiej, błyszczącej i gęstej masy. Nakładać łyżką niewielkie porcje na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, zachowując dość duże odstępy (bezy rosną w trakcie pieczenia). Piec w rozgrzanym piekarniku w temp. 120-130°C przez 1,5-2 godziny. Bezy po upieczeniu powinny być z wierzchu suche, a wewnątrz miękkie.

Bezy można przed podaniem przełożyć kremem, owocami lub polać sosem czekoladowym

http://www.diamant.pl/domowe-bezy-0
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation