Kuchnia

przystawki

Sałatka figowa z mozarellą, szynką i sosem balsamicznym
składniki:

1-2 świeże figi
1 kulka sera mozzarella (ok.125 g)
4-5 plastrów szynki schwarcwaldzkiej
garść mixu sałat
1 łyżka octu
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka miodu

Sałatka figowa z mozarellą, szynką i sosem balsamicznym - przepis bloggera - sposób przygotowania: Figi i mozzarellę pokrój na plasterki, a cienkie plastry szynki porwij na 2-3 części. Układaj naprzemiennie na liściach mixu sałat, jak sałatkę caprese. W niewielkim słoiczku lub shakerze wymieszaj oliwę, miód i ocet balsamiczny, aż składniki połączą się w jednorodny sos. Skrop nim sałatkę i odstaw na kwadrans. Podawaj z dodatkiem świeżego pieczywa.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation