Kuchnia

Przepisy

DYNIOWE BABECZKI Z KREMEM I ORZECHAMI
Ciasto

1 szklanka mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
½ szklanki brązowego cukru
½ szklanki białego cukru
½ łyżeczki cynamonu
1 łyżka masła
½ szklanki oleju
2 jajka
1 ½ szklanki dyni pokrojonej w kostkę
½ łyżeczki mielonego imbiru
½ łyżeczki goździków
sól
woda
Krem

4 łyżki masła
2 łyżki cukru
1 płaska łyżeczka esencji waniliowej
2 opakowania kremowego serka
orzechy do dekoracji
Przygotowanie:

Podgrzewamy na patelni masło, dodajemy dynię z cynamonem, podlewamy wodą i dusimy do miękkości. Po ostudzeniu blendujemy. Masę łączymy z olejem i jajami. W drugiej miseczce dokładnie mieszamy przyprawy, ½ łyżeczki soli, cukier, proszek do pieczenia i mąkę. Łączymy z dyniową masą. Ciasto przekładamy do foremek do pieczenia muffinów i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.

Ucieramy masło z cukrem i esenscją waniliową, a następnie dodajemy serek i miksujemy do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Wstawiamy do lodówki i po wystygnięciu babczek dekorujemy je kremem. Na wierzchu kładziemy ulubione orzechy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation