Kuchnia

przetwory

Sałatka z Zielonych Pomidorów

Składniki:
2 kg zielonych pomidorów
3 papryki czerwone
4 średnie cebule
Zalewa:
1litr wody
1szklanka octu
4 łyżeczki soli
4 łyżek cukru
4 listki laurowe
kilka ziarenek ziela angielskiego
Pomidory pokroić w plasterki, paprykę wydrążyć, pokroić w paseczki, cebulę obrać i pokroić w talarki. Wszystko wymieszać.
Przygotować zalewę, do garnka wlać wodę ocet i wszystkie składniki na zalewę, gotować 5 minut. Gorącą zalewę wlewamy na warzywa i zostawiamy 3 godziny.
Potem nakładamy mieszankę do słoiczków i zalewamy powstałą zalewą , zakręcamy. Gotujemy słoiki 20 minut. Ja zawsze po zagotowaniu odwracam słoiki do góry dnem , aby być pewna że słoiki będą dobrze zamknięte.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation