Kuchnia

Od kuchni: Warzywa i zupy

Tunezyjska sałatka marchewkowa
Na podstawie przepisu z książki J. Goldstein, Mediterranean the Beautiful Cookbook

500 g młodej marchewki
3 łyżki oliwy z oliwek
3 ząbki młodego czosnku
1 łyżeczka harissy
6 łyżek wody
1 łyżeczka mielonego kminku
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka mielonego kuminu
4 łyżki octu winnego

do podania
posiekana natka pietruszki lub kolendry

Marchewkę pokroić w słupki lub talarki.
Na dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać drobno posiekany czosnek
oraz pozostałe składniki oprócz marchewki.
Gotować na małym ogniu przez 2 minuty.
Dodać marchewkę i gotować kolejne 8-10 minut.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki lub kolendry.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation