Kuchnia

Zupy

JESIENNA ZUPA KREM Z MARCHEWKI I CUKINII

Pożywna zupa z warzywami. W smaku słodko-ostra za sprawą marchewki i przypraw.


Składniki:

2 małe cukinie
3 spore marchwie
3 ziemniaki
kawałek pora
cebula
3 ząbki czosnku
ok 0,5 l bulionu warzywnego
papryka ostra
pieprz biały, sól
lubczyk, pietruszka
Przygotowanie
Warzywa obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle (oprócz czosnku). Pod koniec smażenia dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, następnie zalewamy wszystko bulionem. Dusimy aż warzywa zaczną się „rozpadać”. Przyprawiamy i zdejmujemy z kuchenki. Czekamy aż trochę przestygną i blendujemy. Zupę podajemy z grzankami i prażonym słonecznikiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation