Kuchnia

Sałatki.

sałatka jajeczna z chrzanem

SAŁATKA JAJECZNA Z CHRZANEM
4-5 jajek ugotowanych na twardo,
1 mała puszka kukurydzy z groszkiem*,
100g szynki w kawałku,
3 średnie konserwowe ogórki,
pęczek szczypioru z cebulki dymki lub zwykłego szczypiorku,
1,5 łyżki chrzanu ze słoiczka,
3 łyżki majonezu,
sól i pieprz

Jajka obrać i pokroić w drobną kostkę. W podobną kostkę pokroić szynkę i ogórki. Kukurydzę z groszkiem osączyć na sitku. Szczypiorek posiekać. Wszystko razem wymieszać w misce.
Majonez wymieszać z chrzanem, doprawić solą i pieprzem, połączyć z sałatką.
Schłodzić w lodówce przez kilka godzin.


* jeśli nie możecie takowej znaleźć w sklepie, dodajcie po 2-3 łyżki zwykłej konserwowej kukurydzy i groszku, a pozostałą ilość zużyjcie do jakiejś obiadowej surówki lub zupy :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation