Kuchnia

wypieki

1kg twarogu sernikowego
200g masła
250g drobnego cukru
4 duże jaja / rozdzielone /
50g kaszy manny
2 łyżki mąki ziemniaczanej
aromat waniliowy lub rumowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
puszka brzoskwiń lub rodzynki

W misie rozetrzeć masło z cukrem na puszystą masę, pojedyńczo dodawać żółtka, aromat i zmiksować. Dodać kasze manny, proszek do pieczenia i mąkę ziemniaczaną. Można dorzucić pokrojone brzoskwinie lub rodzynki. Białka ubijamy na sztywno i łączymy z masą serową delikatnie mieszając. Na zdjęciu pieczony w tortownicy 23 cm. Wstawiamy do zimnego piekarnika. Pieczemy w 170 stopniach przez 60 minut. Po upieczeniu delikatnie uchylamy drzwiczki piekarnika i zostawiamy na godzinę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation