Inne

Rozmaitości...

Składniki:

10 g Czosnek
10 ml Oliwa z oliwek
5 g Przyprawy - pieprz czarny, suszony
250 g Ryż biały kleisty, gotowany
150 g Ser feta
20 g Skórka pomarańczowa
5 g Sól Himalajska
200 g Szpinak w liściach lub mrożony
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Gotujemy ryż20 min. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju rzepakowego, wrzucamy świeże liście szpinaku lub mrożony szpinak i dusimy przez 10-12 min.
Pod koniec gotowania dodajemy cienko pokrojone plasterki czosnku oraz sól i pieprz do smaku. Do tak przygotowanego szpinaku wrzucamy wcześniej ugotowany ryż.
Mieszamy i dodajemy wedle uznania przyprawy. Danie podajemy zaraz po przygotowaniu, z pokruszoną fetą i stratą skórką pomarańczy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation