Design

Design

Ciastka owsiano - bakaliowe. Bez mąki, bez tłuszczu, bez cukru

SKŁADNIKI:
200 g mieszanych orzechów (włoskie, laskowe, nerkowce, migdały)
100 g suszonej żurawiny
100 g mieszanych nasion(słonecznik, dynia, sezam)
100 g płatków owsianych (użyłam bezglutenowych Provena)
2 łyżki mielonych orzechów
2 białka
4 łyżki miodu (ok.40g)

Orzechy lekko posiekaj. W misce wymieszaj orzechy, żurawinę, nasiona, płatki owsiane i miód. Białka lekko roztrzep widelcem i dodaj do mieszanki bakaliowej. Dokładnie wymieszaj.
Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i łyżką nakładaj płaskie porcje bakalii. (Mieszanka jest dość luźna - tak ma być :))
Ciastka wstaw do nagrzanego piekarnika na 20-25 minut - piecz na złoty kolor. Pozostaw w piekarniku do całkowitego wystudzenia
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation