Kuchnia

Dekorowanie słodkości

Składniki (na 1250 g lukru):
Przygotuj się na Majówkę i grilla za 49,90 zł

2 białka jajka lub ich odpowiednik ze sproszkowanego białka
4 łyżki syropu glukozowego
1250 g cukru pudru
odrobina białego tłuszczu roślinnego jeśli to konieczne

Sposób przygotowania:

Połącz w misce białka jaja i syrop glukozowy. Do nałożenia syropu glukozowego użyj ciepłej łyżki.
Przesiej do miski cukier puder, dodawaj go stopniowo aż masa zgęstnieje.
Wyłóż masę na blat posypany cukrem pudrem i ugniataj aż stanie się miękka, gładka i plastyczna. Jeśli masa jest zbyt sucha i popękana, dodaj trochę tłuszczu i dalej zagniataj.
Włóż masę cukrową do torebki foliowej i przechowuj w szczelnym pojemniku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation