Design

Halloween

Jak zrobić deser mózgi na Halloween

małe słoiki, dżem bez malin bez pestek, biszkoptowe muffiny truskawkowe, lukier, czarny i czerwony barwnik spożywczy, rękaw cukierniczy

Gdy twoje muffinki się upieką wyjmij je z piekarnika i schłodź na kratce. Przy pomocy noża dopasuj ich rozmiar do słoika. Każdą muffinkę posmaruj dokładnie dżemem i włóż do słoika.
Przygotuj lukier do swojego deseru. Do gotowego lukru dodaj odrobinę czerwonego barwnika spożywczego i kroplę czarnego barwnika. Tym sposobem lukier będzie miał różowo szary (mózgowy) kolor. Napełnij rękaw lukrem i trzymając pod kątem 90 stopni zacznij nakładać krem wzdłuż krawędzi słoika. Nie musi być idealnie. Następnie dodaj kolejną muffinkę o przykryj ją lukrem.
Wystarczy, że na końcu ozdobisz słoiki halloweenowymi nalepkami i możesz rozpoczynać zabawę! Satysfakcja smaku gwarantowana
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation