Kuchnia

na słono

Ziemniaczane spiralki na patyczkach, letni hit

Piekarnik nagrzej do 220 stopni Celsjusza. Przygotuj blachę.
Ziemniaki dokładnie wyszoruj. Nie obieraj ze skórki.
Ziemniaka nadziej na patyczek do szaszłyka. Weź ziemniaka w dłoń i wbij nóż lekko pod kątem i obracając w dłoni nacinaj plasterki.
Kiedy ziemniak jest pokrojony rozciągnij go na patyczku tworząc spiralkę. Ułóż na przygotowanej blasze.
Postępuj tak samo z pozostałymi ziemniakami. Następni posmaruj je lekko oliwą, posyp solą i pieprzem. Możesz oczywiście użyć innych przypraw, jeśli chcesz.
Piecz w nagrzanym piekarniku ok. 30 minut.
Podawaj smpiralki jako przekąskę z ulubionymi sosami lub jako dodatek do dań.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation