Kuchnia

desery

Placek serowo-kokosowy » Przepisy na ciasta i desery - Mojeciasto.pl | Kasia

80 g Kasi
300 g mąki
1 proszek do pieczenia
150 g twarogu
90 ml mleka
4 łyżki cukru
szczypta soli
Masa kokosowa:
170 g Kasi
250 g wiórków kokosowych
200 g cukru
Całą Kasię rozpuść, 2/3 odlej, resztę wymieszaj mikserem z mąką, proszkiem do pieczenia, twarogiem, cukrem, mlekiem i solą. Ciasto wyłóż na stół i szybko zagnieć. Rozwałkuj i wyłóż na spód formy 20 x 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko ponakłuwaj widelcem. Resztę Kasi wlej do rondelka, wsyp cukier i podgrzewaj, aż cukier się rozpuści. Na koniec zdejmij z gazu i wsyp wiórki. Wszystko wymieszaj i wyłóż łyżką na ciasto. Równo rozprowadź. Piecz przez około 30 minut w 180 stopniach C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation