Kuchnia

Warzywa

Jarmuż smażony z czosnkiem
składniki
1/2 kg jarmużu, liście grubo posiekane
3 łyżki oliwy z oliwek
6 ząbków czosnku, drobno pokrojonych
1/2 szklanki bulionu warzywnego lub wody
Sól i pieprz
2 łyżki octu winnego czerwonego

przygotowanie
Z jarmużu , usunąć grube, łykowate nerwy.Umyć i wysuszyć liście i pokroić na grube paski. Rozgrzać oliwę w dużym rondlu na średnim ogniu. Dodać czosnek i poddusić aż zmięknie, nie rumienić. Zwiększyć ogień, dodać bulion i jarmuż, wymieszać. Przykryć i gotować przez 5 minut. Zdjąć pokrywę i nadal gotować, mieszając, aż cały płyn odparuje. Doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać ocet. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation