Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

„Służące” : Tarta czekoladowa Minny – Paulina Wnuk | Kuchnia filmowa | From movie to the kitchen

Na kruche ciasto:
2 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru pudru
200 g miękkiego masła
2 żółtka
Na czekoladową masę:

350 g mleka zagęszczonego słodzonego
3 łyżki mąki
1 laska wanilii
2 jajka
2 czubate łyżki kakao
PRZYGOTOWANIE:
Mąkę przesiać, dodać posiekane masło, cukier i żółtka. Zagniatać aż do uzyskania gładkiego ciasta. Rozwałkować i wyłożyć na formę. Schłodzić przez ok. 1 godzinkę.
Mleko przelać do miski, dodać mąkę, jajka, ziarna z laski wanilii i kakao. Zmiksować dokładnie. Wylać na schłodzone ciasto.
Piec w piekarniku nagrzanym do ok. 160-170 stopni przez ok. 30-40 min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation