Kuchnia

Przepisy

Uwielbiam gotować: Sałatka z makaronem, szynką, papryką i groszkiem

Składniki:

250 g makaronu kokardki
kilka ogórków konserwowych
kilka płatów papryki konserwowej
150 g szynki
1/2 czerwonej cebuli
1/2 puszki groszku
2 - 3 łyżki majonezu
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól
pieprz

Makaron gotuję al dente w osolonej wodzie. Ogórki, papryką konserwową i szynkę kroję w kostkę. Groszek odcedzam z zalewy. Cebulę obieram i drobno siekam. Wszystkie składniki umieszczam w misce. Dodaję majonez i posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie mieszam. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Wstawiam do lodówki na pół godziny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation