Kuchnia

Ryby

Sałatka z brązowym ryżem i wędzoną makrelą » Składniki:

1 średniej wielkości wędzona makrela
100 g brązowego ryżu (jeden woreczek)
100 g suszonych moreli
3-4 garści rukoli
3 łyżki miodu
3 łyżki gładkiej musztardy

Przygotowanie:

Ryż ugotować w osolonej wodzie według przepisu z opakowania, a następnie go ostudzić. Rukolę umyć i osuszyć. Morele pokroić na mniejsze kawałki. Makrele obrać z ości i rozdrobnić na niewielkie kawałki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. W między czasie przygotować sos. Miód wymieszać z musztardą i 2 łyżkami wody (jeżeli mamy twardy miód można użyć gorącej wody). Sałatkę polać sosem. Podawać tuż po przygotowaniu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation