Kuchnia

kuchnia.

Zupa serowa

Składniki:
2 serki topione
2 marchewki
por
2 łyżki mąki
2 łyżki kwaśnej śmietany
2 kostki drobiowe
vegeta
sól
pieprz
gruby makaron
kawałek żółtego sera

Przepis:

Pora i marchewkę pokroić w krążki po czym zalać je 1,5 l wody, wrzucić jeszcze kostkę rosołową i gotować około 20 minut.
W między czasie w szklance gorącej wody rozpuścić serki topione, wówczas dodać śmietanę oraz mąkę.
Całość dokładnie wymieszać i dodać do zupy.
Chwilę jeszcze trzymać na ogniu.
W trakcie ugotować makaron według opisu na opakowaniu .
Na sam koniec ugotowany makaron przełożyć do zupy i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem posypać startym żółtym serem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation