Kuchnia

Candy.

Malinowe mascarpone

Składniki na 2 porcje deseru:

120 g serka mascarpone
100 ml śmietanki kremówki
np. 1 śmietanfix
małe okrągłe biszkopty
1 filiżanka mocnej kawy
200 g malin
1 łyżka cukru

Przygotowanie:

Maliny miksujemy blenderem i mieszamy z cukrem.

Mascarpone mieszamy ze śmietanką i śmietanfixem.

Na dno pucharków układamy 1 warstwę namoczonych biszkoptów. Dzielimy masę serową miedzy pucharki tak żeby 1/3 jeszcze została.

Układamy 2 warstwę biszkoptów. Masę serową mieszamy z połową zmiksowanych malin i całość dzielimy na pucharki.

Układamy 3 warstwę biszkoptów i na wierzch dajemy pozostałe maliny.

Deser chłodzimy min 2 godz przed podaniem.

Dekorujemy listkami mięty i kilka malinami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation