Kuchnia

zupy

ZUPA POROWA Z PIECZARKAMI
Składniki:

duży por
cebula
ok 250 g pieczarek
serek topiony śmietankowy (taki prostokątny)
ok 1,5 l bulionu warzywnego lub 1 kostka rosołowa
masło
sól, pieprz, pieprz ziołowy, tymianek, papryka jalapeno suszona (lub ostra papryka w proszku), gałka muszkatołowa

Przygotowanie
Pora kroimy w półplasterki, cebulę w piórka. Składniki podsmażamy na patelni, następnie przekładamy do garnka, zalewamy bulionem, zagotowujemy i gotujemy na wolnym ogniu około 10 min. W tym czasie podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki. Pieczarki wrzucamy do garnka. W pół szklanki gorącej wody rozpuszczamy serek topiony i wlewamy go do zupy. Dodajemy przyprawy i całość gotujemy jeszcze około 5 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation