Kuchnia

Kulinarnie

SAŁATKA GORDONA RAMSEYA
Składniki: (1 porcja)
1-2 filety wędzonego pstrąga bez skóry (u mnie 1 opakowanie 125 g)
sałata rukola (ilość według uznania)
1/2 dużej pomarańczy

sos winegret:ocet-polecam jabłkowy (łyżka)
-olej/oliwa (łyżka)
-miód (pół łyżki)
-sól
-pieprz; polecam również dodanie małej łyżeczki musztardy dijon- robi się super wyrazisty sos!

Wykonanie:
Sałatę umyć, osuszyć i ułożyć na talerzu. Pomarańcze obrać i “wyfiletować” (tj. wykroić miąższ, tak jak pokazywałam tutaj). Fileta z pstrąga podzielić na kawałki i wraz z cząstkami pomarańczy ułożyć na sałacie. Całość polać sosem winegret.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation