Kuchnia

zupy

Składniki:

2 pory
3 duże ziemniaki
2 ząbki czosnku
bulion warzywny
natka pietruszki
masło
sól
pieprz
cukier
gałka muszkatołowa

Pory i ziemniaki obieramy. Pory kroimy na spore plastry, ziemniaki w dużą kostkę. Masło rozpuszczamy w garnku w którym będziemy robili zupę, wrzucamy pory i ziemniaki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Obsmażamy wszystko przez kilka minut pilnując żeby się nie przypaliło. Dolewamy bulion i gotujemy dopóki nie zmiękną ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie, odcedzamy całość "wkładki". Można przelać przez sito lub dokładnie wyciągnąć wszystko łyżką cedzakową. Całą wkładkę wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Zmiksowaną masę ziemniaczano porową wrzucamy z powrotem do zupy, z której odcedziliśmy składniki. Dokładnie mieszamy i jeszcze chwile gotujemy. Doprawiamy i gotowe. :) Można podawać z grzankami lub z chrupiącym usmażonym boczkiem/bekonem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation