Kuchnia

PIERNIKOWANIE

Tort chlebowy
Składniki
- chleb (średni okrągły): 1 sztuka
- serek topiony ziołowy: 80 dekagramów
- ogórki: 2 sztuki
- pomidory: 2 sztuki
- szynka w plastrach: 10 dekagramów
- majonez: 1 sztuka
- Czerwona papryka: 1 sztuka
- zielona papryka: 1 sztuka
- Żółty ser w plastrach: 8 sztuk
- szczypiorek: 1 pęczek
Sposób przygotowania
1.
Z chleba odkrawamy skórkę, bochenek przekrawamy na 3 krążki. 1. smarujemy majonezem, a gdy wsiąknie, serkiem. Układamy szynkę i plastry pomidora.
2.
Drugi krążek smarujemy tak jak pierwszy. Układamy posmarowaną częścią na pierwszym krążku. Smarujemy wierzch i układamy szynkę i ogórka.
3.
Przykrywamy 3., posmarowanym od spodu krążkiem. Wierzch smarujemy majonezem, a potem wierzch i boki – serkiem. Dekorujemy papryką, szczypiorkiem, ogórkiem, serem i pomidorem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation