Kuchnia

śledzie

Śledzie w pomidorach

| Ryby - przepisy kulinarne
=========

Składniki:


• 4 filety śledziowe
• 2 cebule
• 1 łyżka koncentratu pomidorowego
• 1 łyżka pikantnego ketchupu
• 1 łyżka soku z cytryny
• 2 łyżki oleju
• szczypta soli
• szczypta ostrej papryki
• szczypta cukru

Sposób wykonania:
Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju.
Wówczas dodać ketchup, koncentrat pomidorowy oraz dwie łyżki mąki.
Całość dokładnie wymieszać i zestawić z ognia.
Doprawić do smaku solą, cukrem, sokiem z cytryny oraz papryką.
Natomiast śledzie pokroić w dzwonka po czym układać je w słoju przekładając je pastą pomidorowo-śledziową.
Wstawić do lodówki na kilka godzin.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation