Kuchnia

dserki

Składniki:
300 g malin
200 g białej czekolady
200 g jogurtu naturalnego
250 ml kremówki 36%
16 g domowego cukru waniliowego
mięta lub melisa do dekoracji
Maliny przebrać, oczyścić, pozostawić na sicie by odciekły z wody. Kilkanaście owoców odłożyć do dekoracji. Resztę zblendować na gładkie puree lub przetrzeć przez sito. Zblendowane owoce przetrzeć przez sito w celu pozbycia się pestek, ewentualnie dosłodzić cukrem pudrem do smaku.
Czekoladę połamać na drobne kawałki, rozpuścić w kąpieli wodnej. Odstawić do przestudzenia.
Przestudzoną czekoladę wymieszać dokładnie z jogurtem , schować do lodówki. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Delikatnie wymieszać z masą czekoladową.
Nakładać do pucharów, warstwami – biały mus czekoladowy na przemian z musem malinowym. Schłodzić w lodówce, przyozdabiając malinami oraz świeżą miętą lub melisą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation