Kuchnia

jedzenie

Sałatka z kalafiora i granatu


Drukuj
Składniki:
1 kalafior
2 granaty
1 szkl agrestu
30 dag sera feta
sok z 1 pomarańczy
1 łyżeczka imbiru
½ szklanki białego wina
3 łyżki miodu
2 łyżki oliwy
natka pietruszki
Sposób przygotowania
Kalafiora dokładnie oczyścić i podzielić na pojedyncze różyczki.
Wrzucić je do garnka zalać wodą i obgotować.
Wówczas go odcedzić i odstawić do ostygnięcia.
W między czasie ser feta pokroić w kostkę.
Granaty przekroić na połówki i wydrążyć z nich nasiona.
Do kalafiora dodać ser i owoce granatu.
Wrzucić jeszcze pokrojony agrest.
Następnie oliwę z oliwek wymieszać z sokiem z pomarańczy.
Dodać jeszcze miód, białe wino oraz imbir.
Powstałym sosem skropić sałatkę.
Udekorować natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation