Kuchnia

ciasta

Składniki:
350 g mąki
500 ml mleka
75g cukru
szczypta soli
100 g masła
2 jajka
10 g proszku do pieczenia

WYKONANIE:
Ubijamy jajka z cukrem, do powstania puszystej białej masy.
Następnie dolewamy mleko oraz roztopione masło.Gdy składniki się już połączą dosypujemy stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy.
Powinno powstać dosć gęste ciasto. (Jeśli jest zbyt płynne, należy dosypać troszkę mąki)
Ciasto należy wlewać na rogrzaną gofrownicę.
Piec ok. 5-8 minut.
Nie otwierać gofrownicy,żeby "popatrzeć czy już się rumienią" ponieważ, nie będą tak chrupkie.
SMACZNEGO !

http://saraswati.bloog.pl/?pod=1
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation