Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Tort czekoladowo-miętowy

Ciasto:
100 g czekolady gorzkiej
400 g mąki
½ łyżeczki Sody oczyszczonej Dr. Oetkera
1 ½ łyżeczki Proszku do pieczenia 15 g Dr. Oetkera
380 g cukru
1 szczypta soli
3 szt. jajek
170 g masła
1 ½ szkl. wody (ciepłej)
Bezy:
2 szt. białka
120 g cukru
½ łyżeczki Barwnika spożywczego zielonego Dr. Oetkera
Masa:
1000 ml śmietanki 36 % tł.
2 opak. Masy śmietanowej o smaku śmietankowym Dr. Oetkera
5 listków mięty
2 opak. Barwnika spożywczego zielonego Dr. Oetkera
Do dekoracji:
1 opak. Gwiazd z czekolady deserowej i białej Dr. Oetkera
1 opak. dekoracje z czekolady Dr. Oetkera
5 listków mięty
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation