Kuchnia

przystawki

Babeczki jaglane z cukinią i papryką
przepis na 7 babeczek, 1 sztuka dostarcza:

42 kcal, 2,6 B, 4,2 W, 1,6 T

35 g kaszy jaglanej
2 duże jajka
100 g cukinii
50 g czerwonej papryki
1 ząbek czosnku (mniejszy)
1/3 łyżeczki soli
ostra papryka
świeżo zmielony pieprz
garstka świeżej bazylii lub innych ulubionych ziół





Kaszę jaglaną gotujemy w lekko osolonej w lekko osolonej wodzie, odcedzamy dokładnie (najlepiej zostawić na sitku na 10 minut).

Cukinię oraz paprykę ucieramy na dużych oczkach tarki, łączymy z przygotowaną kaszą, jajkami, zmiażdżonym czosnkiem i przyprawami/ziołami.

Masę przekładamy do silikonowych foremek (koniecznie) i pieczemy 30 minut w 190 stopniach.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation