Kuchnia

mniam! fit

Potrzebne produkty (porcja dla dwóch osób):
- puszka ciecierzycy w zalewie,

- 200 g pieczarek,

- pół łyżeczki sezamu,

- dwa pomidory,

- mała cebula,

- jeden jogurt naturalny,

- pół łyżeczki oliwy i pół łyżeczki oleju

Potrzebne przyprawy:
- chili

- pieprz

- sól

Sposób przygotowania:
- rozgrzej oliwę na patelni, umyj i pokrój pieczarki, a następnie je uduś pod przykryciem na patelni (nie zapomnij ich delikatnie posolić),

- odsącz ciecierzycę z puszki i podgrzej gotując w garnku przez 3/4 minuty delikatnie mieszając, aby nie przypalić cieciorki,

- zmiksuj ciecierzycę dokładnie, a potem dodaj pieczarki, sól, pieprz i chili (ilość przypraw wedle uznania, ale z solą to proponuję oszczędnie) i wszystko razem zmiksuj,

- pokrój pomidory, posiekaj cebulkę i wrzuć je do miseczki. Dodaj jogurt i popieprz całość (dość mocno), a potem wymieszaj i odłóż na bok,

- ze zmiksowanej cieciorki z pieczarkami ulep kotleciki i usmaż na rozgrzanym oleju (wystarczy odrobina) z obydwu stron. Wystarczy chwilka, aby kotlety były gotowe,

- wyłóż wszystko na talerz;
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation