Kuchnia

mniam! fit

Make Cooking Easier

Skład:

(przepis na 3-4 porcje)

1/2 szklanki kaszy jaglanej

1 łyżeczka cynamonu

1 banan

2 szklanki mleka (dowolne: krowie, ryżowe, migdałowe, sojowe)

100 g mieszanki orzechów (włoskie, laskowe, nerkowce)

1 szklanka świeżych malin lub mrożonych

2-3 łyżki miodu
img_7904

A oto jak to zrobić:

Kaszę jaglaną delikatnie prażymy na patelni (uwaga, żeby nie przypalić, bo będzie miała później w smaku goryczkę), a następnie płuczemy na sicie pod ciepłą wodą. Przekładamy do garnuszka, dodajemy szklankę mleka, cynamon i gotujemy na małym ogniu, aż kasza wchłonie całe mleko i będzie miękka. Ugotowaną kaszę przekładamy do blendera, dodajemy podprażone orzechy, banan, miód i mleko. Całość miksujemy do uzyskania gładkiego kremu.
Maliny podgrzewamy w garnuszku – możemy dodać odrobinę wody, cukru lub szczyptę kardamonu. Zmiksowany krem jaglany przekładamy do kokilek i podajemy z podgrzanymi malinami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation