Kuchnia

nalewki,alkochole

likier czekoladowo-migdałowy

150 g migdałów ze skórką
1 litr wody
100 g kakao
700 g cukru
1/2 wanilia
1 lub 2 kawałki skórki pomarańczowej nieleczonej
1 szczypta soli
250 g alkoholu w temperaturze 95

Umieść w maszynce i drobno posiekać migdały. Dodano 100 g wody i mieszanie przez około dziesięć sekund. Kontynuuj, aby dodać wodę trochę w czasie, nadal mieszać, tak aby uzyskać mleko migdałów i gładkie bez grudek.
Podgrzać tej mieszaniny, doprowadzić do wrzenia i gotować przez około dziesięć minut, a następnie ostudzić. W przeciwnym wypadku, po prostu pozwolić odpocząć przez co najmniej pół godziny.
Odcedzić mleko migdałowe z sitkiem o drobnych oczkach. Uchylenie masy migdałów, które mogą być wykorzystane w innym przepisie (słodycze, chleb, klopsiki).
Rozpuszcza się w cieczy otrzymuje się kakao zmieszany z cukrem. Umieścić go w grubym dnie patelni wraz z ziaren wanilii otwartym, skórkę pomarańczową i szczyptą soli.
Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu, często mieszając, przez 30 minut.
Dopuścić do całkowitego ostygnięcia i przesącza w celu usunięcia przyprawy.
Dodaj alkoholu, dobrze wymieszać i butelki.
Odstawić co najmniej na tydzień przed konsumentami.

tłumaczenie do poprawy
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation