Kuchnia

kuchnia

SAŁATKA Z BROKUŁAMI, ciecierzycą, migdałami i dwoma rodzajami ryżu to spora porcja wysokowartościowego białka. Doskonała po wysiłku czyli np. po powrocie z siłowni.

Składniki:

1 brokuł
1 torebka białego ryżu
1 torebka czerwonego ryżu
puszka ciecierzycy
garść migdałów
świeża kolendra
oliwa z oliwek
sok z cytryny
sól, pieprz

Przygotowanie:

Gotujemy ryż zgodnie z przepisem na opakowaniu. W tym czasie gotujemy też brokuła – powinien pozostać al dente. Migdały podprażamy na suchej patelni, aż zaczną pachnieć. Bierzemy po pół torebki ugotowanego ryżu, mieszamy z pozostałymi składnikami i posiekaną kolendrą, dodajemy 2-3 łyżki oliwy z oliwek i doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation